2023 Gelirleri Rekor Seviyeye Ulaştı: Tradeweb Piyasa Hacminde Yükseliş

Tradeweb Markets (Nasdaq: TW), 2023 yılında 24. yıl üst üste rekor gelir elde etti. Şirket, dördüncü çeyrek ve tam yılın finansal sonuçlarını yayınladı ve yüksek işlem hacmiyle desteklenen çift haneli gelir artışını vurguladı.

Dördüncü çeyrek için toplam gelirler, bir önceki yıla göre %26,3 artışla 370 milyon dolara yükseldi. Sabit kur bazında gelirler %24,6 arttı. Şirket, çeyrek için ortalama günlük işlem hacminde (ADV) 1,7 trilyon dolarlık bir rekor elde etti, bu da %57’lik bir artışa denk geliyor.

Tamamen elektronik US High Grade kredi, ABD Hazine tahvilleri, hisse senedi türevleri, küresel repo anlaşmaları ve uzun vadeli swaplar da dahil olmak üzere birçok alanda tüm zamanların en yüksek ADV rakamları kaydedildi. Tradeweb’in ABD High Grade’deki tamamen elektronik TRACE işlemlerindeki payı 17,2%’ye yükseldi.

Ayarlanmış net gelir %30 artarak 151,9 milyon dolara genişledi. Ayarlanmış EBITDA %27 artışla 195,9 milyon dolara yükseldi ve ayarlanmış EBITDA marjı %53’e ulaştı.

Tradeweb CEO’su Billy Hult, “Yeni coğrafyalarda uluslararası varlığımızı genişletmeye ve r8fin ve Yieldbroker gibi iki stratejik satın almalar aracılığıyla ürün tekliflerimizi genişletmeye yatırım yaptık” yorumunu yaptı.

Ocak 2024 için yayınlanan en güncel verilere göre, toplam aylık işlem hacmi 42,6 trilyon doları buldu. ADV rekor seviyede 2 trilyon doları aştı ve bir önceki yıla göre %74,6 artış kaydetti.

Dördüncü çeyrek ve 2023 raporlarına dönersek, ADV oranları %73 artarak 1,1 trilyon dolara yükseldi. Faiz volatilitesinin artmasıyla birlikte 1 yıl veya daha uzun vadeli swaplar ve swaptions iki katına çıktı. Konut kredileri ADV %21 artarken, Avrupa hükümet tahvilleri %22 büyüdü.

Kredi tarafında, ADV %12 artarak 24 milyar dolara yükseldi. Rekor seviyedeki tamamen elektronik ABD High Grade ADV %41 arttı. Oturum bazlı işlem, talep üzerine fiyat teklifi ve portföy işlemi hepsi daha yüksek benimsenme gördü. Avrupa Kredi ADV geçen yıla göre %28 arttı.

Hisse senetlerinde ADV yıllık bazda %37 artarken, ABD ve Avrupa ETF hacminde önemli artışlar yaşandı. Para piyasalarındaki ADV %35 artışla, tarihin en yüksek repo işlemleriyle liderlik etti.

2023 yılı için Tradeweb, 24 yıl üst üste rekor gelir elde etti. Gelirler, döviz etkileri hariç %12,6 artışla 1,3 milyar dolara, ya da dövis etkileri dışında %12,2 artışla 1,3 milyar dolara yükseldi. Sonuçlar, Tradeweb’in 1996 yılındaki kuruluşundan bu yana sürekli büyüme başarısını sürdürdü.

2023’te net gelir %17 artarak 419,5 milyon dolara yükseldi. Ayarlanmış EBITDA marjı geçen yıla göre %51,9’dan %52,4’e iyileşti. Tradeweb, seyreltilmiş EPS ve ayarlanmış seyreltilmiş EPS’de çift haneli büyüme kaydetti.

Gelecek Beklentiler ve Büyüme İnisiyatifleri açısından Tradeweb, 2024 tüm yıl ayarlanmış gider rehberliğini 755-805 milyon dolar olarak açıkladı. Şirket, global varlığını ve ürün yeteneklerini genişleten iki satın alma gerçekleştirdi.

Şirketin CEO’su, geçen yıl makroekonomik belirsizliklerle karşı karşıya güçlü performans sergileyen Tradeweb’in 2024’e girerken daha iyi piyasa dalgalanmasından ve diğer fırsatlardan yararlanma pozisyonunu vurguladı.

Tradeweb Markets (Nasdaq: TW), 2023 yılında 24. yıl üst üste rekor gelir elde etti. Şirket, dördüncü çeyrek ve tam yılın finansal sonuçlarını yayınladı ve yüksek işlem hacmiyle desteklenen çift haneli gelir artışını vurguladı.

Şirketin gelirleri dördüncü çeyrekte bir önceki yıla göre %26,3 artarak 370 milyon dolara yükseldi. Güncel döviz kurlarına göre gelirler %24,6 arttı. Çeyrek boyunca ortalama günlük işlem hacmi (ADV) 1,7 trilyon doları aşarak bir rekor kırdı ve %57 artış kaydetti.

Tradeweb’in tamamen elektronik US High Grade kredi, ABD Hazine tahvilleri, hisse senedi türevleri, küresel repo anlaşmaları ve uzun vadeli swaplar gibi alanlardaki ADV rakamları tüm zamanların en yükseğine ulaştı. Şirketin ABD High Grade’deki tamamen elektronik TRACE işlemlerindeki payı 17,2%’ye yükseldi.

Ayarlanmış net gelir %30 artarak 151,9 milyon dolara genişledi. Ayarlanmış EBITDA %27 artışla 195,9 milyon dolara yükseldi ve ayarlanmış EBITDA marjı %53’e ulaştı.

Tradeweb CEO’su Billy Hult, 2023 yılında yeni coğrafyalarda uluslararası varlıklarını genişletmek ve r8fin ve Yieldbroker gibi iki stratejik satın alma yaparak ürün tekliflerini genişletmek için yatırım yaptıklarını belirtti.

2024 Ocak ayı verilerine göre, Tradeweb’in toplam aylık işlem hacmi 42,6 trilyon doları aştı. ADV rekor seviyede 2 trilyon dolardan fazla oldu ve bir önceki yıla göre %74,6 artış gösterdi.

Dördüncü çeyrekte ve 2023 yılında ADV oranları %73 artarak 1,1 trilyon dolara yükseldi. Faiz volatilitesi artarken, 1 yıl veya daha uzun vadeli swaplar ve swaptions işlem hacmi iki katına çıktı. Konut kredileri ADV %21 artarken, Avrupa hükümet tahvilleri %22 büyüdü.

Kredi tarafında, ADV %12 artarak 24 milyar dolara yükseldi. Tamamen elektronik ABD High Grade ADV %41 artış kaydetti. Oturum bazlı işlem, talep üzerine fiyat teklifi ve portföy işlemi gibi faktörler daha yüksek benimsenme gördü. Avrupa Kredi ADV geçen yıla göre %28 artış gösterdi.

Hisse senetlerinde ADV yıllık bazda %37 artış gösterirken, ABD ve Avrupa ETF (Borsa Yatırım Fonu) hacminde önemli bir artış kaydedildi. Para piyasalarında ADV %35 artış göstererek, tarihin en yüksek repo işlemlerine liderlik etti.

2023 yılı için Tradeweb, 24. yıl üst üste rekor gelir elde etti. Gelirler, döviz etkisinden arındırıldığında %12,6 artarak 1,3 milyar dolara yükseldi. Bu sonuçlar, Tradeweb’in 1996 yılındaki kuruluşundan bu yana sürekli olarak büyüdüğünü gösteriyor.

2023 yılında net gelir %17 artarak 419,5 milyon dolara yükseldi. Ayarlanmış EBITDA marjı geçen yıla göre %51,9’dan %52,4’e iyileşti. Tradeweb, seyreltilmiş EPS (Hisse Başına Kazanç) ve ayarlanmış seyreltilmiş EPS’de çift haneli büyüme kaydetti.

Tradeweb, 2024 yılı için 755-805 milyon dolar arasında ayarlanmış gider rehberliği belirledi. Şirket, global varlıklarını genişletmek ve ürün yeteneklerini geliştirmek için iki satın alma gerçekleştirdi.

Şirketin CEO’su, Tradeweb’in 2023 yılında makroekonomik belirsizliklere rağmen güçlü bir performans sergilediğini ve 2024 yılında daha iyi piyasa dalgalanmasından ve diğer fırsatlardan yararlanma pozisyonunda olduğunu vurguladı.

Anahtar terimler ve jargonlar:
1. ADV: Ortalama günlük işlem hacmi (Average Daily Volume)
2. US High Grade: ABD Yüksek Kalite
3. Hazine tahvilleri: Government Bonds
4. Swaplar: Swaps
5. Repo: Repo
6. EBITDA: Faiz, vergi, amortisman ve itfa öncesi kâr (Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation, and Amortization)
7. Seyreltilmiş EPS: Hisse Başına Kazançta Suları Bulandırma Etkisi (Diluted Earnings Per Share)
8. Makroekonomik belirsizlik: Macroeconomic uncertainty

Önerilen ilgili linkler:
Tradeweb